luisterkind

Luisterkind afstemming, voor iedereen die gehoord wil worden

Heb je een kind dat erg druk is, slecht slaapt, bang is in het donker? Een kind dat gedrag vertoont waarvan je even niet weet wat je er mee kan en/of moet? Huilt je baby heel veel en heb je geen idee waarom. Is je peuter steeds heel boos en alles wat je probeert helpt niet. Een afstemming is een waardevolle manier om te kijken wat dit gedrag veroorzaakt en wat je kind nodig heeft.

Ook is het een mooie manier om bij jezelf te rade gaan. Loop je vast? Bevalt je werk niet meer maar weet je niet wat je wel wilt? Wil je zaken veranderen in je relaties? Ben je angstig, heb je verdriet? Of wil je meer inzicht of je op de goede weg zit?

De antwoorden liggen al in jezelf, alleen is het vaak moeilijk die te vinden, om daar zelf echt naar te luisteren.
Door middel van afstemmen maak ik contact met je kind of met jou, ga in gesprek en luister naar wat je me te vertellen hebt. Het gesprek dat wij voeren schrijf ik letterlijk op. Het lezen ervan geeft vaak herkenning, bevestiging en handvatten om verder mee aan de gang te gaan. Ook kunnen er tijden het gesprek al zaken opgelost worden.

Er kan ook afgestemd worden op specifieke thema’s zoals geboorteverwerking, geboortewens, mensen die niet (meer) voor zichzelf kunnen spreken zoals mensen met dementie, verstandelijke beperking, mensen in coma, overledenen of nog niet geboren kinderen.

Een afstemming op een geheel gezin valt ook onder de mogelijkheden. Hier gaat het om een groep mensen die in het hier en nu samen één huishouden vormen. Je kan dan bv. kijken naar wat hebben de familieleden van elkaar nodig of wat kunnen ze van elkaar leren. Zijn er onbegrijpelijke strubbelingen binnen het gezin. Een familie-verbond afstemming kan ook op samengestelde gezinnen of gezinnen met een adoptie of pleegkind.

Ik ben geen arts, pedagoog of therapeut. Kan ook geen ziektes of aandoeningen genezen. Het gaat om het maken van het contact met jou om helder te krijgen wat er speelt. Niet meer en niet minder. De vervolgstappen zijn aan jou.

Luisterkind is er voor iedereen, kinderen en volwassenen. Voor iedereen die gehoord wil worden.

Hoe werkt het?

  • Stuur een mail met daarin je vraag.
  • Je krijgt een ontvangstbevestiging van mij, met daarin de verdere voorwaarden.
  • Dan heb ik nog wat extra achtergrond informatie rondom de vraag nodig en een foto van degene waar ik op af mag stemmen. Zodra ik je gegevens en de betaling binnen heb krijg je binnen 2 weken je afstemming thuisgestuurd.
  • Het mooie van deze methode is dat je niet thuis hoeft te blijven of klaar te gaan zitten. Ik stem op je af op het moment dat het voor mij goed voelt. Ik start blanco en stel me open. Ga eerst horen wat jij of je kind wil vertellen en neem de vragen langszij mee. Via de energie probeer ik antwoorden bij de ander naar voren te laten komen en zie ik wat we tijdens het gesprek al kunnen keren.
  • Het hele gesprek wordt op papier gezet en per e-mail naar jou gestuurd.
  • Je kan een afstemming aanvragen voor jezelf, je kind of voor iemand anders met toestemming van degene of toestemming van de ouders als het om een kind jonger dan 10 jaar gaat. Is het kind ouder dan 10 jaar moet het zelf ook toestemming geven.
  • Een afstemming kost 60,-

Reacties op afstemmingen:

Jantine (afstemming op haarzelf gericht op het contact met haar 18 jarige dochter, juni 2021)
Dank voor de fijne afstemming, het heeft mij in heel veel opzichten een dieper inzicht gegeven in de crisis waarin ik zit met mijn kind. 
Het is heel verhelderend en liefdevol beschreven waardoor ik weer hoopvol en met meer vertrouwen verder kan, wat zowel mijn kind als mijzelf ten goede zal komen.
 
Ghislaine (familie verbond afstemming op vader, moeder en drie kinderen 6, 4 en 2,5 jaar, april 2021):
Wat een mooie gezinsafstemming hebben we van Ineke mogen ontvangen. Indrukwekkend hoe raak. Het bracht stromende tranen, puur van mooiheid. Mooi hoe alles zijn plek heeft en een balans, hoe ieder een rol heeft in het geheel. Ik herkende het gelijk en toch gaf het nieuwe inzichten. Ineke heeft het heel zorgvuldig beschreven en het voelde ook heel respectvol naar eenieder in ons gezin. We kregen heldere adviezen om verder te komen in ons vraagstuk en tegelijkertijd gaf het ons ook vertrouwen. We zijn je ongelooflijk dankbaar, Ineke. Wat een bijzonder werk doe jij! Ik raad het iedereen aan!
 

Miranda (afstemming op 3 maanden oude baby, maart 2021):
Wow! Wat een geschenk een luister kind afstemming van Ineke. Via een vriendin ben ik met Ineke in contact gekomen en ik voelde me direct welkom met m’n vraag.
De liefdevolle aandacht van Ineke ontroerde me, en ook haar antwoord wat onze zoon van 3 maanden oud ons wilde vertellen raakte me.
Het resoneerde in mij en voelde als waar. De tranen rolden over m’n wangen. Het stelde me direct gerust en bevestigde wat ik diep in m’n hart al wist of had gehoopt.
Ik heb het als heel prettig ervaren om begrip voor mijn gevoel te krijgen en tegelijkertijd een concreet handvat wat ik ermee kan doen.
Voor wie zijn kind (en zichzelf) beter wil leren begrijpen, kan ik iedereen een luister kind afstemming bij Ineke aanraden.

Carla (mini afstemming op haarzelf, januari 2021):
Dank je wel voor je mooie mini Luisterkindafstemming!
Heel kloppend en toepasselijk!

Yunah (afstemming op dochter van 1 jaar, dec 2020):
Dank voor de prachtige, gedetailleerde en warme uitleg.
Ik vind het ontzettend knap dat je dit zo hebt kunnen voelen, tijdens het lezen kreeg ik meerdere malen een warm en opgelucht gevoel.
Ik vond het zeker herkenbaar! Dat had ik niet verwacht, het was bijna of je echt een week met ons mee hebt gelopen.
Ik voel me echt zo opgelucht na het lezen.
Heb het ook aan mijn vader laten zien en die vond het erg passend en to the point.
 Nogmaals, ontzettend bedankt, je hebt mij hiermee zo goed geholpen